WATS

Women Award in Technology and Science
Wanneer 15-05-2017 09:00 tot
31-07-2017 14:00

WATS?! Women Award in Technology and Science

WATS logo

Bij Innoviris ontmoeten we elke dag succesvolle, ondernemende vrouwen uit de wetenschaps-en innovatiesector. Toch blijven ze een minderheid. Cijfers tonen immers aan dat slechts 25% van de gediplomeerden in wetenschappelijke of technische studierichtingen vrouwen zijn. Daarom gaan we op zoek naar vrouwelijke rolmodellen die Brusselse meisjes aanmoedigen om voor een wetenschappelijke carrière te kiezen. Sta jij je mannetje in een wetenschappelijke of technologische omgeving? Dan ben jij de vrouw die we zoeken!

Om oplossingen te vinden voor de huidige en toekomstige uitdagingen van onze samenleving, hebben we mensen nodig met een wetenschappelijke of technologische achtergrond. Vrouwen maken bijna de helft van de wereldbevolking uit en, hoewel de evolutie bemoedigend is, blijven ze ondervertegenwoordigd in wetenschappelijke en technologische domeinen.

De actie WATS, ook wel Women Award in Technology and Science, moet de plaats van vrouwen in wetenschappelijk onderzoek en innovatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest versterken. De actie focust op studierichtingen die vandaag weinig vrouwen tellen. De voornaamste doelstelling van de campagne bestaat erin om bij jonge Brusselse meisjes de interesse te wekken voor een wetenschappelijke en/of technische loopbaan.

Innoviris wil doorheen het hele jaar verschillende profielen van wetenschapsvrouwen in de kijker zetten zodat de kandidates een voorbeeld worden voor Brusselse jonge meisjes. Via een wedstrijdformule wordt een winnares gekozen die een prijs van 10 000 euro in ontvangst zal mogen nemen en de ambassadrice van alle wetenschapsvrouwen in Brussel zal worden.

Ben je geïnteresseerd? Neem een kijkje op onze website of neem contact op met: 

 

Je contactpersoon bij Innoviris

** IMAGE DESCRIPTION **

Muriel Possoz 

Science Promotion Advisor

Communication and Science promotion team

Tel. +32 2 600 50 15
mpossoz@innoviris.brussels