Impulse 2012

Projecten geselecteerd in 2012 : Eco -constructie (Milieu)

In overeenstemming met de doelstellingen van actie 35 van de Alliantie Werkgelegenheid – Leefmilieu, heeft Innoviris in 2012 een strategisch platform 'leefmilieu' gelanceerd, gericht op de renovatie van Brusselse woningen. 
 
Het platform werd opgezet in samenwerking met verschillende actoren: Innoviris, het WTCB, bouwindustriëlen, academische actoren en Impulse
 
Het platform moet leiden tot een technologische transfer van de onderzoeksinstellingen naar de ondernemingen in Brussel. Het WTCB werd benoemd als coördinator en de industriëlen hebben duidelijke aanbevelingen kunnen formuleren over de inhoud van de onderzoeksvoorstellen die door Innoviris werden geselecteerd.
 
Dankzij het overzicht van de academische competenties, opgemaakt in het kader van actie 36 van de Alliantie Werkgelegenheid-Leefmilieu, hebben Innoviris en het WTCB, in samenwerking met de vertegenwoordigers van de universitaire interfaces en Indutec, een algemene structuur opgesteld. Deze structuur bestaat uit vier thema's (zie onderstaande tabel), die de werkgelegenheid moeten stimuleren door de competenties in het Brusselse industriële weefsel binnen de bouwsector te verbeteren en de algemene ecologische voetafdruk van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moeten verkleinen. 
 
Vijftien projecten van Brusselse onderzoeksinstellingen hebben gereageerd op de projectoproep die werd gelanceerd in mei 2012. 
 
Een jury samengesteld uit experten afkomstig uit de academische wereld selecteerde 11 projecten van 12 partners. De projecten sluiten allemaal aan bij de vier thema's die in onderstaande tabel worden voorgesteld. 
 
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het platform Brussels Retrofitxl.